Wat is Chiptuning

Chiptuning is het softwarematig opvoeren van het motorvermogen en koppel van de auto. De motor wordt zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler.

De motoren in huidige auto’s worden door een electronic/engine control unit ( ECU ) aangestuurd. De electronic/engine control unit regelt een aantal belangrijke zaken, zoals de injectie van de brandstof, hoeveel brandstof de motor moet krijgen, wanneer de ontsteking plaats moet vinden en wanneer de gassen uitgestoten moet worden. Hierdoor draait de motor toeren,krijgt voldoende brandstof en voldoende stroomtoevoer via de accu. De ECU stuurt al de deze gegevens door naar de EPROM chip. Elke automotor heeft een maximale prestatie limiet, deze prestaties worden uitgebreid getest in de fabriek zodat er niks mis kan gaan als de motor in de auto wordt gemonteerd en auto verkocht wordt. Hiervoor wordt er een veiligheids marge ingesteld voor elke motor. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens ligt van wat de motor daadwerkelijk aankan. Deze ruimte biedt ons de mogelijkheid om de motor op een veilige manier te optimaliseren. Op de ECU zijn grenzen vastgesteld voor elke soort prestatie, bij chiptuning worden deze grenzen geoptimaliseerd naar hogere getallen, zodat je snellere, krachtige, zuinigere en soepelere motor krijgt. De motor gaat aangenamer werken.


STAGE 1 Chiptuning

Stage 1 is de manier om computermanagement van de auto aan te passen zonder fysiek aanpassingen zoals uitlaat downpipe waardoor u op een voordelige manier meer motorvermogen en trekkracht krijgt.